Nu är hösten snart här och det finns en massa som behöver förberedas hemma inför de kallare månaderna. På TaskRunner har vi samlat en checklista för höstförberedelserna.

blogg

Utomhus

1. Plocka undan utomhus och på balkongen. Rengör altanen eller balkongen efter sommarens häng. Plocka undan utomhusmöbler, barnleksakerna och paraplyerna.

2. Ta hand om vattenslangen. Det är viktigt att den är tömd och bortkopplad när de kyligare månaderna kommer. Glömmer man detta kan det leda till att vattenröret fryser sönder i väggen.

3. Inspektera fasaden samt alla fönster och dörrar. Det är bra att kolla om det finns sprickor i fasaden eller hål i fönsterkarmarna. Kolla även tätheten av fönster och dörrar så att det inte släpps in kyliga vindar i huset.

4. Städa undan på taket. Under sommaren och det skiftande höstvädret kan mycket löv, grenar och annat skräp hamna i takrännorna. Töm dessa så att regn- och smältvatten kan rinna fritt.

blogg2

Inomhus

1. Inspektera värmepannan och elementen. Få en expert att titta på detta i god tid, så att du inte upptäcker att elementet inte funkar i -15 grader kyla.

2. Byt ut glödlampor. Kolla så att alla lampor hemma fungerar. Det kan vara så att någon har gått sönder och som du inte har lagt märke till under de ljusa sommarmånaderna. Investera i nya lågenergi- och LED-lampor.

3. Ta fram höstväxterna. Gör mer plats hemma åt storbladiga och tåliga gröna växter. Lägg undan sommarens blommande krukväxter och skaffa växter så som Monstera och flaskliljan. Dessa tål den mörkare tiden mycket bättre.

4. Häng nya gardiner. Byt ut de skira gardinerna som hängt under sommarmånaderna mot längre, tjockare gardiner som skapar en mysig stämning hemma.

TaskRunner finns här för dig och hjälper dig att bocka av checklistan. Våra Runners hjälper dig bland annat med att:

  • Beskära träd, buskar och grenar
  • Forsla bort jord, grenar och sly till tippen
  • Köra gamla möbler och kläder till återvinningsstationen
  • Hänga upp mysbelysningen och borrar upp gardinstången
  • Reparera och måla om fönsterkarmarna
  • Montera IKEA-möblerna vid inredningsprojektet

Så vad behöver du hjälp med inför hösten? Ladda ner vår app där hjälpen finns bara några klick bort.

posterapp

appstore-button

google-play-button