När to-do listan växer blir vi ibland så överväldigade att vi helt enkelt tappar vår produktivitet helt. Vi samlat några smarta tips på hur du blir mer produktiv.

Många av oss lever ett hektiskt liv där man på en dag ska hinna jobba i 8 timmar, hämta barnen från dagis, gå förbi affären, laga middag och klämma in ett träningspass. Men blir inte rädd för den långa To Do-listan du har framför dig. Vi ger dig några tips på hur du blir ditt mest produktiva själv.

Ha en morgonrutin

En morgon rutin är jätteviktig – det är den som sätter fart på din dag. Se till att hitta en rutin som passar dig men se till att den innehåller du gör dessa 3 saker:

  • starta med att dricka ett glas vatten
  • ät en bra frukost – den ger dig energi för dagen
  • ta några minuter för att se över To Do-listan så att du vet vad dina mål är för dagen

Kläm in ett träningspass

alexander-mils-684487-unsplash.jpg

Det kan vara svårt att klämma in ett träningspass mellan springet till apoteket och mötet som drog 30 minuter över tiden på jobbet. Försök det ändå – det är värt det! Ta till exempel 10 minuter på morgonen för att stretcha, göra några lätta övningar och meditera. Det kommer fylla dig med god energi, det kan vi lova!

Prioritera och ha en agenda

När agendan för dagen är lång är det lätt att man blir överväldigad. Lösningen på det är att prioritera. Välj ut tre av de vikigaste sakerna som du behöver få klart och fokusera på dessa. Ta en sak i taget så att du är så effektiv som möjligt i ditt arbete.

renata-adrienn-711234-unsplash

Tänk även på att ha en enda agenda där du skriver ned allting. På det sättet undviker du att glömma viktiga saker för att de varit nedskrivna på en post-it lapp som försvunnit under dagen.

Blockera distraktioner och ta pauser

Har du svårt att koncentrera dig? Försök då att bli av med alla distraktioner; blockera sociala medier, sätt på hörlurar för att stänga ut oljudet, ta en kopp kaffe och fokusera i 20 minuter. Ta korta pauser – res dig från stolen och stretcha lite. Dessa korta pauser hjälper din hjärna att återhämta sig mellan uppgifterna.

Be om hjälp

Känner du fortfarande att du inte hinner att bocka av allt från To Do-listan? Be om hjälp! Du behöver inte montera garderoben helt själv när du kommer hem eller passa på att gå till gymmet istället för att köra skräpet till tippen. Prioritera dig själv och hitta tid för det som är viktigt. Glöm inte att slappna av i slutet av dagen.

Du kan få hjälp att bocka av to do listan av en Runner redan idag. 

appstore-button  google-play-sv