Att återbruka prylarna du redan äger för att fräscha upp inredningen är både klimatsmart och kul. Nedan tipsar vi om hur du kan återbruka mer vid inredningen – på ett enkelt sätt!

1. Testa IKEA hacks

IKEA hacks har blivit väldigt populärt de senaste åren och en massa inspirerande idéer cirklar internet. Du kan t.ex. omvandla din rullvagn till en liten barstation eller förvandla en beståstomme till ett sidobord.

Sådana hacks ger dina budgetmöbler ett helt nytt liv!

2. Måla om 

När man vill fräscha upp ett utrymme är kanske bland det första man tänker på att måla om väggarna. Men att “måla om” kan vara brett och appliceras på många olika saker hemma. Du kan måla om möbler, inredningsdetaljer, kakel, luckor, lådor och mera. Det behöver inte vara ett stort renoveringsprojekt som tar en massa tid eller professionell hjälp. Har du idéen och kreativitet så är det bara att börja med en burk färg och pensel i handen.

3. Använd gamla burkar och glas i trädgården

Alla har vi nog en massa glasburkar och metallbehållare som förblir efter vi har använt tomatpurén eller pastasåsen. Istället för att ta dem till återvinningen kan du istället använda dessa som förvarare när du planterar nytt i trädgården eller på balkongen. En supersmart lösning!

4. Klä om en möbel

Har du tyg från en gammal prydnadskudde eller påsklakan? Men lite extra tyg och en häftpistol kan du ge dig på ett litet projekt där du t.ex. klär om en köksstol eller sittpuff. Enkelt och kul!

5. Använd det du redan har

Sist men inte minst – använd helt enkelt det du redan äger. Det låter superenkelt men kan göra en så stor skillnad. Titta dig omkring – hittar du en bättre plats för den där lampan som står i hörnet? Kan du flytta runt dekorationerna på bokhyllan för att fräscha upp det utrymmet lite? Eller kan du kanske gå ner i källaren och ta fram fåtöljen du fick av mormor och använda den på något sätt i vardagsrummet?


TaskRunner kan du få hjälp med diverse uppgifter hemma. Vi hjälper dig med montering av möbler, upphängningen av hyllan, målningen av väggen och mycket mer.