Naturliga material, hållbara möbler och loppisfynd visar på en stark hållbar trend för årets inredning. Här har vi samlat de viktigaste inredningstrenderna att ha koll på för 2020.

Under 2020 är det jordnära färger och toner som dominerar inom inredningsvärlden. Att måla väggarna i varmare toner som ljusbrunt och beige börjar bli väldigt populärt. Trenden med pasteller fortsätter och inslag av klassikt blått och grönt är även några färger att satsa på i år.

2. Naturliga material

Fler och fler företag satsar på att bli mer och mer hållbara, vilket resulterar i flertalet naturliga material som kliver in på marknaden.

Återvunnet material som får nytt liv är en stor trend för året där t.ex. flätad jute, vattenhyacint, återvunnet papper och miljövänligare textiler är stora höjdare.

3. Konstnärliga loppisfynd 

När det gäller småprylar och inredningsdetaljer så är loppisfynd och egentillverkade konstverk en blivande trend för året. Det kan röra sig om allt från gamla vintage kameror och arvegods till egengjorda skålar från krukmakerikursen.


Behöver du hjälp att transportera hem loppisfynden?

Boka en transport superenkelt direkt via TaskRunner-appen.


4. Mycket grönska

I trend med de jordnära färgerna är mycket grönska en storfavorit bland inredningsspecialister, speciellt bland textiler och inredningsdetaljer. Grönskan införs även bäst med ett flertal gröna växter som på nolltid kan förvandla ett utrymme och skapa härlig stämning.

5. Valv och bågformer

I år fortsätter runda former, som valv och bågar, att vara populära inredningsstilar. Att få in det i inredningen behöver inte heller vara särskilt svårt. Det räcker med att få in de runda detaljerna genom att hänga upp konst, illustrationer, eller bågformade speglar. Gillar man stilen kan man testa med någon modig tapet med runda mönster.

6. Hållbara möbler

Inredningstrenderna år 2020 kretsar kring hållbarhet. Stilarna och modesvängarna inom inredning är inte lika snabba längre och man vill istället fokusera på möbler som håller en livstid. Att blanda klassiska möbler med vintagemöbler är till exempel en favorit. Samma sak gäller inrednings-accessoarer.

7. Färgat ljus

En sista trend att hålla utkik efter är färgat ljus. Lampor som kan skifta i regnbågens alla färger har länge varit en växande trend. Sådana ljus kan nämligen ge dig möjligheten att förändra stämningen i rummet med ett enda knapptryck. Det finns en massa moderna tekniska lösningar som t.ex. Philips Hue som gör det lätt att styra färgerna på lamporna med en app.


appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se