Januari brukar vara en månad då plånboken känns kanske lite mer tom än vanligt och lönedagen kan inte komma fortare. Därför har vi samlat några smarta tips för att spara pengar under 2019. 

1. Gör en budget

gör en budget

Börja med att skapa en budget – ja, det kan låta tråkigt men det kommer ge dig en bra överblick på var du kan klippa kostnaderna. Räkna först dina utgifter månad för månad och när du vet var dina pengar tar vägen – sätt en realistisk budget. Du kommer bli förvånad hur mycket mer du kan spara när du håller dig till en budget.

2. Rensa hemma – sälj, återvinn och skänk till välgörenhet

skräp till återvinningen

Gå igenom allting hemma – vi lovar att du har mer saker än vad du behöver. Det mesta ligger nog bara och skräpar. Har du inte använt den där tröjan det senaste året – sälj det eller skänk bort den! Du kan tjäna en hel del pengar på att rensa hemma och dessutom får du mer ordning och reda.

Boka en Runner som kör dina gamla möbler till återvinningen

3. Sänk elkostnaderna

Uppvärmningen av hemmet är vad som drar mest el. Sänk temperaturen i rummen som inte användas så ofta – speciellt på natten. Glöm inte att stänga av elementen helt när du reser bort så att du slipper onödiga kostnader. Tänk även på att använda led-lamport och släcka ljuset i de rummen du inte befinner dig i.

4. Ta med matlåda till jobbet

Tänkt efter hur mycket pengar du slösar om du äter lunch ute varje dag. Cirka 100 kr per dag blir runt 2 000 kr per månad. Pengarna rinner ut även om du inte lägger märkte till det. Bestäm en dag i veckan där du förbereder matlådor för hela veckan – din plånbok och hälsa kommer att tacka dig.

5. Tjäna extra pengar

montera ikea möbler

Är du grym på att montera IKEA-möbler eller har bil och tid över på helgerna? Då kan du använda dina kunskaper och tillgångar för att utföra lite extra arbete som du kan tjäna pengar på.


 Du kan ansöka om att bli Runner redan idag och tjäna upp till 10 000 kr extra i månaden.

Ansök här.


6. Handla när det inte är rätt säsong

Ett bra sätt att spara pengar på är att lära sig att handla under “fel” säsong. När du handlar i slutet på en säsong brukar priserna vara bättre. Du kan till exempel köpa julsaker i januari och sommargrejer i september och så vidare.

7. Spara pengar på ett sparkonto månadsvis

Välj en summa som du kan automatisk skicka till ditt sparkonto varje månad. Det är inget som du behöver tänka mycket på men som gör mycket för ditt sparande. Har du fått bonus på jobbet en månad? Överför de pengarna direkt till sparkontot.

 

appstore-button  google-play-sv

www.taskrunner.se