Ser trädgården lite tråkig ut? Funderar du på att göra nått nytt med bakgården men känner att du inte riktigt hat utrymme för några större trädgårdsprojekt? Vi har samlat några roliga idéer på vad du kan göra med trädgården.

1. Plantera i lådor med hjul

Har du en mindre altan eller uteplats där du inte riktigt får plats med både utemöblerna och alla växter? Ett tips är att plantera dina växter i flyttbara lådor, så kan du flytta dem hur du vill i den ytan som är tillgänglig. Smart och praktiskt.

2. Skapa en köksträdgård

köksträdgård

Blanda en fin trädgård med en praktisk trädgård och börja odla grönsaker, frukt och örter till köket. Hitta en solig plats i trädgården där du planterar dina frön. Här är några tips på hur du lyckas med en köksträdgård:

  • Tänk på att inte så fröna för tätt
  • Var noga med att välja rätt jord för rätt typ av grönsaker
  • Vattna regelbundet

3. Lägg till en vattendetalj

Vill du att din trädgård ska kännas lite mer sofistikerad och genomtänkt? Lägg då till en vattendetalj. Det kan vara allt från en liten pond, till en mindre stenskål eller fontän.


Behöver du städa upp i trädgården?

På TaskRunner hjälper vi dig med att beskära buskar, rensa ogräs, klippa gräsmattan och köra bort sly.

www.taskrunner.se 


4. Designa på höjden

växter på vägg rosenbåge

Ta vara på platsen och skapa dimension genom att designa trädgården på höjden. Du kan t.ex. skapa en snygg rosenbåge över gången eller plantera växter i burkar på sidan av huset.

5. Skapa en paviljong

Med en paviljong kan du skapa en hemtrevlig och inbjudande plats mitt i trädgården. Ställ fram några stolar och ett litet bord under paviljongen och skapa en fin plats för vila och kaffe i solen.

6. Lägg till roliga detaljer

trädgårdsdetaljer yoda

Sist men inte minst – lägg till roliga detaljer i trädgården som ger den en unik charm. Det kan vara små trädgårdstomtar, dekorativa stenar eller annat kul. Här får du välja precis som du vill.


 

appstore-button  google-play-sv