Vi ger dig några enkla tips på saker du kan göra hemma för att omvandla inredningen inför sommaren.

1. Byt ut gardiner

Nu är dagarna längre och nätterna ljusare vilket vi älskar för kvällar spenderade ute på verandan – men det är inte lika kul när man ska sova. Fundera på att hänga upp rullgardiner eller mörkläggningsgardiner i sovrummet för att kunna sova gott i sommar.

I vardagsrummet kan du istället satsa på skira, vita linnegardiner som släpper in det fina sommarljuset om kvällarna och skapar en härlig stämning.

2. Tvätta fönster

Har du inte hunnit under våren, är tidig sommar perfekt tid att tvätta fönsterna. Men tänk på att tvätta fönsterna vid rätt tillfälle – alltså inte när det är alldeles för soligt för då torkar de snabbare och det blir en större risk för ränder.

Tips! Tvätta fönsterna med diskmedel – både billigt och bättre för hälsan.

3. Förberedd uteplatsen

uteplats-blogg-omslag

Piffa till uteplatsen med textiler och plantera blommor

Nu är det hög dags att förberedda uteplatsen! Ta fram utemöblerna om du inte redan gjort det och fixa sprickorna i verandan. Montera gasolgrillen inför alla grillkvällar och plantera lite nya blommor på balkongen för att ge den lite liv.

Oavsett om du har en liten balkong, en altan eller större terass bör du lägga lite tid på att göra det till en plats som är rolig att hänga på om sommarkvällarna.

Tips! Ha någon fin förvaringskorg nära utgången där du kan ha alla kuddar och filtar när vädret utanför inte är på topp.

4. Byt ut till ljusare färger

Ett enkelt sätt att omvandla inredningsstilen hemma är att byta ut textilerna och färgerna. Satsa på nått ljusare för sommaren – rosa, blommigt och pasteller är inne just nu.

Du kan även måla om någon möbel i en ljusare färg eller måla en vägg i en färg som sticker ut för att skapa en fin fondvägg. Orkar du inte måla om går det lika bra att skapa en fondvägg genom att hänga upp något somrigt tyg på väggen.

5. Fyll ditt hem med färska blommor

beautiful-bloom-blossom-1608527.png

Färska blommor livar upp ett rum och ger en härlig doft

Sist men inte minst – låt sommarens dofter fylla ditt hem i form av färska blommor. Du behöver dock inte investera i dyra vaser – det är nämligen trendigt (och bra!) med hållbar design, där man återanvänder gamla burkar eller glas för inredning. Det är både enkelt och vackert!

Funderar du på något spännande hemprojekt inför sommaren? Våra Runners kan hjälpa dig med allt från upphängningen av rullgardinerna till monteringen av utemöblerna.

SKAPA UPPDRAG DIREKT

eller ladda ned appen

appstore-button  google-play-sv

Källor: hemnet, hemtrevligt