Färgglada ägg, påskris, harar och en massa påskgodis! Nu är påsken här och vi har samlat några enkla idéer som garanterar en mysig påskstämning.

1. Testa ett roligt påskrecept

melissa-walker-horn-605715-unsplash

Påsken är fylld med en gassa god mat, klassiska svenska smaker och mängder av påskgodis. Söta till påskhelgen ännu mer genom att pröva på ett nytt recept för påsk cupcakes. Bakning är en härlig aktivitet för alla åldrar och att dekorera dessa mästerverk lär även de minsta älska att göra.

2. Pyssla med barnen 

En annan superrolig aktivitet att göra med barnen under påsk (eller varför inte själv?) är att pyssla. Ta fram pyssellådan och sätt igång med att måla ägg i roliga färger, skapa kycklingar från äggkartonger eller skapa ett påskkrans som du kan hänga på dörren? Resultaten av all pyssel kan sedan användas som unika dekorationer på påskbordet.

3. Duka i pasteller

Påsken handlar mycket om god mat vilket innebär att vi bör lägga lite extra fokus på matbordet när vi dekorerar inför påsken. Du kan enkelt skapa en mysig påskstämning genom att duka bordet med:

  • Målade ägg i olika pastell färger
  • Små vaser med vårblommor
  • Pyntat påskris
  • Och dina pyssel pynt så klart!

4. Dekorera med blommor

monika-grabkowska-612622-unsplash

Påsk innebär även vår och fräscha blommor. Ta en sväng förbi närmaste blomsteraffären och sprid fräscha blommor över hela hemmet. Du kan även dekorera krukväxterna med små påskkycklingar och färgglada ägg för att höja stämningen ännu mer.

5. Plocka in natur med en blomsterhimmel

Ta påskinredningen en nivå högre genom att skapa en väldoftande blomsterhimmel över påskbordet. Knipsa av kvistar av dina favoritblommor, samla grenar och häng dessa på ett snöre över bordet. Denna påskdekoration plockar in lite natur i ditt hem samtidigt som den är superenkel att göra.

Gör tid för lite påskpyssel och familjekul den här veckan och låt oss hjälpa dig att ta hand om vårstädningen och de andra surdegarna. Hjälpen finns endast några klick bort på www.taskrunner.se eller direkt i appen.

appstore-button  google-play-sv

 

Källor: leva & bo, ICA