Drömmer du om den perfekta lantliga stilen? Vi ger dig 10 enkla inredningstips på hur du får till den lantliga känslan i ditt hem.

1. Ha en ljus grundfärg

Måla gärna rummen i ljusa färger som vitt, grått eller krämigt. Det skapar en fin bas där andra färger kan användas som accenter.

2. Fynda på loppis

Detaljerna är en viktigt del av den lantliga stilen och dessa är bäst att fynda på loppis. Leta gärna efter glasflaskor, gamla köksredskap, plåtskyltar, gammalt porslin och olika hylldekorationer.

3. Använd blommor

lantlig

Småblommigt mönster är det perfekta mönstret för lantlig stil. Du kan använda det på soffkuddar, påslakan, lampskärmar och mera.

4. Mixa gammalt och nytt

En härlig stil som verkligen bringar in den lantliga känslan är en blandning mellan nytt och gammalt. Blanda modernare inredning med gamla loppisfynd eller sådant som redan funnits hemma länge.

5. Mysbelysning är ett måste

lantlig

Fixa mysbelysning genom att hänga upp ljusslingor. De ger ifrån sig ett mildare ljus och skapar en mysig stämning.

6. Mycket trä i inredningen

Trä är en självklarhet i ett hus med lantlig stil. Trä ska återfinnas överallt i huset om det nu är trägolv, bord, soffbord eller hyllor i köket.

7. Öppna hyllplan

lantlig

Ett kök i lantlig stil är framförallt mycket trä men även öppna hyllplan. Skippa skåpdörrar och satsa på en öppen hyllösning där du ställer fram bestick, tallrikar och glas.

8. Framhäv detaljer

Detaljerna av ett hus är viktiga och bör framhävas. Har du en fin gammalmodig inbyggd hylla? Använda den och framhäv den genom att inreda med fina inredningsdetaljer.


Behöver du hjälp med renoveringen hemma?

Oavsett om du behöver hjälp med målningen av hallen eller bara monteringen av IKEA-möblerna så kan du ta hjälp via TaskRunner. 

Skapa ett uppdrag


9. Släpp in naturen

lantlig

Låt naturen in genom att ställa fram färska blommor och växter som blomstrar runtom i hemmet.

10. Blanda olika material

Sist men inte minst – ett annat bra trick för att skapa den lantliga stilen är att blanda olika material. Gammalt som nytt. Ställ fram plåt, järn och porslin på trähyllan så utför det snygga kontraster.


Vad behöver du hjälp med hemma?

Har du fyndat en soffa som du behöver få hjälp att köra hem? Eller kanske vill du äntligen ta tag i målningen av trappan? På TaskRunner har vi 1000 – tals hantverkare som kan hjälpa dig att få ditt hem i lantlig stil.

Ladda ned TaskRunner-appen, skapa ett uppdrag och få hjälp.

appstore-button  google-play-sv

Läs mer på www.taskrunner.se