Planerar du på att renovera badrummet? Eller vill du helt enkelt få ditt gamla badrum att kännas som nytt med några mindre inredningslösningar? Vi har samlat 10 tips på hur du får till en lyckad makeover i badrummet.

1.Rensa i lådor och skåp

Första steget i en makeover är alltid att rensa, rensa, rensa! Gå igenom alla lådor och skåp i badrummet. Samla en hög med tomma schampoo flaskor, gamla mediciner och urtvättade handdukar som sedan ska till återvinningen.

2.Byt ut det fula gula ljuset

Många äldre badrummet har fortfarande det där gula ljuset som får allting att kännas lite 80-tals. Byt ut det till en lite mer modern belysning. Att hänga upp spotlights och dimrar kan skapa ett fint sken.

3.Välj ett färgtema

blogg_badrum_omslag

Havsblått är en dominerande färg inom badrumsinredning

Fundera på om du vill ha något nytt färgtema. Har du ett vitt badrum kan du skapa snygga kontraster genom att inreda med ett lite mörkare duschdraperi och badrumsmatta. Har du ett badrum i mörkt kakel är det istället mer passande med färgglada nyanser. Naturliga färger som havsblått och grönt är även väldigt populärt att ha i badrummen.


Behöver du hjälp att byta ut och hänga upp spotlights i badrummet? Eller kanske behöver du hjälp med att borra upp en ny spegel? Våra duktiga Runners kan hjälpa dig idag!


4.Skaffa en ny badrumsmatta

En ny, mjuk och fin badrumsmatta kan göra en hel del för upplevelsen och stämningen i badrummet. Investera i några mattor som du kan byta ut vartefter, till exempel efter säsong.

5. Byt ut duschdraperiet

badrum-2

Ett nytt duschdraperi gör skillnad i badrummet

Duschdraperi är inte något man ofta tänker bör uppgraderas – men sanningen är att det slits väldigt lätt. Att bara byta ut duschdraperiet kan göra mycket för att förvandla badrummet och skapa en helt annan känsla.

6.Inför nya detaljer

Små detaljer kan göra enorm skillnad oavsett vilket rum du ska göra en makeover i. Några nya mjuka handdukar, en snygg mugg till tandborstarna, en fin tvålpump eller en ny pedalhink är alla billiga inredningsdetaljer som kan göra en stor skillnad.

7. Skapa stämning med doftljus

Att placera ut några doftljus i badrummet kan skapa en mysig stämning och dessutom införa fina dofter i badrummet.

8.Få in växter

badrum.png

Vissa växter trivs utmärkt i badrummet

Vem sa att växter inte hör hemma i badrummet? Gröna växter som Aloe Vera, Monstera, Svärmordstunga och Ampelilja trivs suveränt i ett badrum.

9.Förändra gamla möbler

Det är lätta att få gamla möbler att kännas som nya – skruva till nya handtag eller måla om. Sådana små förändringar är både enkla och roliga att göra själv om man vill.

10.Investera i en snygg spegel

Byt ut den tråkiga gamla standardspegeln och häng upp en ny roligare sådan. Speglar kan förutom att vara nödvändiga i ett badrum agera som en snygg inredningsdetalj.

Behöver du hjälp med att borra upp nya spegeln eller köra bort skräpet som du rensat i badrummet till återvinningen? På TaskRunner kan du få hjälp med allt det och lite till.

 

eller ladda ned appen

appstore-button  google-play-sv

Källor: skönahem, jysk