Sätta upp gardiner2020-12-08T15:24:24+00:00

Psst! Du är alltid försäkrad när du använder våra tjänster. Läs mer här!

Alltid  garanti & Försäkning…Läs mer!

Vad kul att

  

   

Över 7 000 kompetenta och erfarna Runners redo att hjälpa dig redan idag.

Prisförslag inom 5 minuter
25 000+ uppdrag utförda
Få hjälp redan idag

Ladda ner TaskRunner!

Ladda ned appen från AppStore eller
Google Play och få hjälp redan idag!

 
Sms:a mig en länk till appen

TaskRunner – Sätta upp gardiner – Vi fixar det idag!

TaskRunner tar hand om gardinupphängning

Att sätta upp gardiner kan vara svårt för den okunniga hantverkaren men även något man inte riktigt har tid för eller saknar verktyg för att göra rätt. 

På TaskRunner har vi tusentals Runners som tar med sig borrmaskin, stege, krokar, pluggar och andra verktyg som kan behövas för uppdraget. 

Detta kan våra Runners hjälpa dig med:

 • Mäta upp, markera och rådgiva dig kring upphängning av dina gardiner
 • Professionell borrning i olika typer av väggar med rätt verktyg och material
 • Montering av gardiner, gardinstänger, gardinskenor, rullgardiner, persienner etc.
 • Anpassning av gardinstänger och skenor genom sågning och modifiering
Person borrar i vägg

Så fungerar det

Ta hjälp av med gardinupphängning – ladda ned TaskRunner

Att få hjälp via TaskRunner är enkelt och smidigt. Vi har jobbat stenhårt på att ta fram en app som ska göra beställningen av tjänster så enkel som möjligt. 

För att få hjälp med att sätta upp gardiner kan du smidigt skapa ett uppdrag i appen. Du gör som följande: 

 1. Ladda ned vår app “TaskRunner – Få jobbet gjort”
 2. Ta en bild och beskriv arbetet som ska göras
 3. Välj när du vill att arbetet ska utföras samt var det ska ske. Klicka sedan på “Skapa uppdrag”

Se instruktionsvideo nedan.

Vad händer sen?

Att lägga upp ett uppdrag i vår app tar bara någon minut och är helt kostnadsfritt. 

När du har lagt upp ditt uppdrag tar det vanligtvis bara några minuter innan du får prisförslag från flera olika Runners (OBS. Det kan ta längre tid beroende på var du bor). Du kan enkelt chatta med de intresserade Runners för att bestämma pris, detaljer och tid för arbetet. 

När du har hittat en Runner som passar dig kan du läsa deras tidigare omdömen och se deras betyg. Därefter är det bara att anlita Runnern och få hjälp med att hänga upp gardiner.

Betalning och priser

Betalning

På TaskRunner vädjar vi om säkerhet under alla våra uppdrag. Därför sker betalning i samband med anlitande och pengarna hålls tryggt hos oss tills uppdraget är utfört och godkänt av dig. Detta gör att båda parter kan känna sig trygga under uppdragets gång. 

Du kan läsa mer om hur det fungerar att beställa tjänster på TaskRunner här. 

Prislista

På TaskRunner har vi inga fasta priser. När du har lagt upp ett uppdrag får du olika prisförslag från våra Runners. Upphängning av gardinstänger, gardinskenor och rullgardiner ligger ungefär på mellan 500 kr – 1500 kr beroende på olika faktorer så som antal, storlek, modell etc.

Se prislista
Gardiner hänger i fönster

Gardiner är det perfekta sättet att dekorera och lyfta ett rum på samtidigt som man skyddar det från ljusinsläpp på sommaren och kall luft under vintermånaderna. Men att välja textilier, skenor, modeller och färger på gardinerna är inte det enda som krävs när det är dags att sätta upp gardiner. Vid gardinupphängning krävs noga planering, rätt verktyg och smart uppsättning.

Behöver du hjälp med gardinupphängning? Att sätta upp gardiner kan vara lite knepigt. En gardinstång eller skena behöver nämligen monteras på rätt sätt över fönstret för att det ska se bra ut. Vi har samlat en kort guide på hur du sätter upp gardiner rätt nedan.

Sätta upp gardiner, montera gardinskenor och gardinstång – en kort guide:

 1. Mät upp och markera var gardinstången eller skenan ska sitta. Det finns olika sätt att montera fast dessa på beroende på hur ditt fönster ser ut samt hur mycket plats det finns runt omkring. Du kan montera stången på fyra olika sätt: på fönsterkarmen, inuti fönsterkarmen, på väggen eller i taket.
 1. Följ måttregler för att sätta upp gardinstång rätt. Den allmänna måttregeln för uppsättning av gardinstångshållaren är ca.10 cm ovanför och 10 cm ut från fönstret. Ifall du vill skapa en känsla av högre takhöjd, kan du dock montera gardinstången 20 cm över fönstret. Testa olika positioner och mått för att se vad som skulle passa bäst för att hänga upp gardiner på just ditt fönster.
 1. Kolla upp väggtyp så att du använder rätt verktyg när du ska borra. Du kan ta reda på det genom att knacka i väggen. Om väggen känns hård och tät är den säkerligen gjord av puts, betong eller tegel. Känns väggen istället lätt och ihålig kan den vara gjord av gips eller spånskiva.
 1. Borra rätt genom att följa nedan tips:
 • Mät ordentligt och tänk på att ha marginaler till fönstret – både horisontellt och över fönsterkarmen
 • När du har borrat hålen, tryck in pluggen och sätt sedan i skruven utan att dra till den för hårt
 • Gardinstångshållaren har förmodligen ett hål i nedre delen där skruvhuvudet ska få plats. Sätt fast hållaren genom att dra över skruvtoppen mellan huvud och vägg.
 • Tänk på att hålla symmentin när du sätter fast hållaren på andra änden

Artiklar

Testa redan idag!

Ladda ned appen och få hjälp av en handyman idag.

 

Några av våra Runners

Alltid garanti & försäkring

Det är först när du godkänner uppdraget och är nöjd med resultatet som vi skickar betalningen till den Runner du anlitat. Om din Runner av någon anledning inte skulle dyka upp får du givetvis tillbaka pengarna. Om Runnern skulle mot förmodan skada sig eller om något skulle gå fel på plats täcker vår försäkring detta.

Läs mer

Våra kunder om TaskRunner

Våra kunder har gett 10 000 skriftliga omdömen till våra Runners varav 9500 är 5 stjärnor.

Till toppen