fbpx
Byte av bänkskiva2021-04-21T12:28:04+01:00
skappa uppdrag

Byte av bänkskiva

bänkskiva

Har din bänkskiva blivit missfärgad? Kanske fått en repa? Vi hjälper dig med allt inom bytet av din bänkskiva.

Vi på TaskRunner är kunniga inom köksrenovering och har Runners som hjälper dig på ett enkelt sätt utefter din önskan. Vi har samlat lite information som vi anser är viktigt att ha i åtanke innan bytet. 

1. Skapa uppdrag

Skriv vad du behöver hjälp med eller ta en bild. Välj datum & tid samt sätt pris eller ta emot bud.

2. Få svar direkt

Runners lägger bud på ditt uppdrag direkt. Se deras profil, betyg och omdömen och välj din Runner.

3. Få det gjort

Anlita en Runner och betala tryggt direkt via oss. Vi släpper pengarna först när du har godkänt uppdraget.

Olika typer av bänkskivor

Vid byte av bänkskiva behöver man tänka på vilket material man ska investera i. Vi går igenom de olika materialen och hur man kan installera bänksskivan nedan

Denna bänkskiva är av den dyrare typen. Det ger en väldigt behaglig stil och kan matcha fint med din inredning. Den stora nackdelen med att välja just marmor är att den är väldigt ömtålig. Om du väljer marmor så se till att du inte råkar få syrliga vätskor på bänkskivan, då dessa vätskor (citron, vin osv…) kommer missfärga och förstöra din marmor bänkskiva. 

Den kanske vanligaste varianten i hemmet och allmänt i hus. Det är ett väldigt billigt alternativ och sparar dig pengar. Den är lätt att hålla ren och snygg. Du behöver inte heller vara orolig för skador på samma sätt som dom andra alternativen. 

Trä är ett tidlöst alternativ och passar väldigt bra som bänkskiva. Men precis som marmor och sten behöver du vara försiktig med vad som hamnar på den, det kan ge fula märken. Du kan även behöver behandla träet i framtiden vilket kan vara ett jobb i sig. 

Glas är ett snyggt och stilrent alternativ. Du behöver inte vara lika orolig som när det kommer till trä, marmor och sten. Men en sak att se upp med när det kommer till glas är om det får sig en repa, undvik därför kontakt med glaset som utgör risk för repor. 

Kakel ger en modern och snygg look. Kakel som bänkskiva klarar mycket påfrestningar jämfört med annat material. Men det finns risk för att det kan spricka. Det är även lite svårare att hålla den ren i jämförelse till glas. 

Keramik är bra på alla möjliga sätt. Du får en väldigt modern och fin bänkskiva som kan pryda din inredning. Du kommer också känna dig mer säker på att materialet är tåligt under din matlagning. Den stora nackdelen är därefter priset, som jämfört med andra typer av bänkskivor generellt kostar mer. 

Att installera en ny bänkskiva kan variera på vilken typ av bänkskiva du valt. Här kommer en steg-för-steg guide på hur du går tillväga vid byte av bänkskiva:

  1. Stäng av strömmen
  2. Avlägsna diskmaskin och allt under
  3. Skär loss silikonbeläggningen
  4. Skruva eller bryt loss bänkskivan
  5. Sätt nya bänkskivan på plats
  6. Mät så måtten stämmer
  7. Borra eller limma fast
  8. Lägg silikon i kanter

Du kan boka byte av bänkskiva hos oss på TaskRunner. Skapa ett uppdrag på webben eller ladda ned vår app “TaskRunner – Få jobbet gjort“.

Om TaskRunner

  2 000 Runners i Sverige

  Över 10 000 utförda uppdrag

  95% kundnöjdhet

  Alltid garanti och försäkring

Behöver du hjälp? Boka online.

SKAPA UPPDRAG

Relaterade artiklar

Montera kök – Ladda ned appen

För ännu smidigare användning. Ladda ned appen från App Store eller Google Play.

Go to Top