fbpx
Montera stringhylla2022-05-23T20:26:05+01:00

TaskRunner – Montera stringhylla – Smidigt och enkelt

Stringhyllan är en väldigt praktisk och snygg möbel som kan användas på många olika sätt runtom hemmet. Vi har samlat en kort guide för att montera stringhylla längre ned på sidan.

Så gör du för att anlita hjälp

Skicka en förfrågan nedan eller boka enkelt i appen

Tjänsten är berättigad till RUT-avdraget vilket innebär att du endast betalar 50% av kostnaden.

Boka enkelt i appen

SKAPA UPPDRAG

1. Skapa uppdrag

Skriv vad du behöver hjälp med eller ta en bild. Välj datum & tid samt sätt pris eller ta emot bud.

2. Få svar direkt

Runners lägger bud på ditt uppdrag direkt. Se deras profil, betyg och omdömen och välj din Runner.

3. Få det gjort

Anlita en Runner och betala tryggt direkt via oss. Vi släpper pengarna först när du har godkänt uppdraget.

Montera stringhylla – Så gör du

Att borra upp stringhylla på väggen är ganska enkelt men hur du gör varierar beroende på väggtyp. Kolla därför alltid upp vilken väggtyp du har innan du börjar borra. Försök att knacka på väggen – om den känns ihålig är den nog gjord av gips. Du kan även förborra hål för att avgöra om det är tegel eller betong genom att se skillnaden på dammet. 

 1. Markera var du ska ha hålen på väggen. Mät stringhyllans gavlar noga så att de inte sitter snett eller för långt ifrån varande. Använd vattenpass!
 2. Borra hålen med en skruvdragare
 3. Sätt i metallexpander i hålen och använd expandertången för de skruvarna som finns
 4. När metallexpandern sitter fast ordentligt kan du skruva ur skruven, montera hyllgavlarna och skruva i skruvarna igen. Se till att dra åt dem ordentligt. 
 5. Sen kan du montera stringhylla upp på väggen
 1. Innan du börjar borra; använd en multidetektor för att undvika att borra i el- eller vattenledningar. 
 2. Märk ut var hålen ska sitta precis, så att stringhyllan sitter rakt och gavlarna inte sitter för långt ifrån varandra. 
 3. Borra hålen med en borrhammare. 
 4. Tryck i pluggen i hålet genom att lätt slå den med en hammare och skruva upp hyllgavlarna. Se till att använda plugg i rätt storlek.

Om du behöver hjälp med att montera stringhylla så kan du boka det i TaskRunner-appen. Det är väldigt enkelt och smidigt. 

Så bokar du en Runner för att borra upp stringhylla på väggen:

Börja med att ladda ned appen från din app butik genom att söka på “TaskRunner – Få jobbet gjort” eller genom att följa länken här. 

Väl inne i appen följer du dessa steg:

 1. Klicka på “Skapa uppdrag” och välj kategori Hänga och borra” > “Hänga upp hyllor” Skriv att du behöver hjälp att borra upp stringhylla. Beskriv hyllans mått och lägg till bilder. 
 2. Välj när och var du vill att arbetet ska utföras
 3. Bestäm ett pris eller välj att ta emot bud. 

När uppdraget är skapat så ser du följande flikar under uppdraget. 

Uppdrag – Här kan du ändra beskrivning av uppdraget eller lägga till bilder. OBS. Tänk på att du endast kan ändra beskrivningen innan du har fått bud. 

Bud – Under fliken bud kan du se alla inkommande bud, alltså prisförslag från våra Runners. Under varje Runners bud kan du klicka på ‘Visa profil’ för att se deras betyg och tidigare omdömen samt läsa mer om Runners erfarenheter. 

Chatt – Det finns en gruppchatt där du kan skriva med alla intresserade Runners. Där kan du ställa frågor till Runners samt förhandla pris. 

När du har bestämt dig för en Runner klickar du på knappen “Välj”. Den anlitade Runnern kan du sedan ringa direkt från appen.

När du anlitar en Runner, betalar du in summan med ditt bankkort direkt via appen. Betalningen är trygg och kortet krypterat genom vår betallösning. När du betalar in pengarna hålls de säkert hos oss tills uppdraget är slutfört och godkänt av dig, sedan släpps de till din anlitade Runner.  

Relaterade artiklar

Ladda ned appen

För ännu smidigare användning. Ladda ned appen från App Store eller Google Play.

Go to Top