fbpx
Reparation av dörr2022-09-12T12:40:59+01:00

TaskRunner – Reparation av dörr

dörr

Behöver din dörr repareras? Vi på TaskRunner är experter inom området och har erfarenhet med reparation utav dörrar. Vi hjälper dig gärna med reparationen och har Runners som på ett smidigt sätt kan hjälpa dig. Vi har också en guide på vad du kan göra för att fixa dörren.

Så gör du för att anlita hjälp

Skicka en offertförfrågan nedan eller boka enkelt i appen. Reparationer är ROT-berättigat vilket innebär att du endast betalar 70% av arbetskostnaden.

1. Skapa uppdrag

Skriv vad du behöver hjälp med eller ta en bild. Välj datum & tid samt sätt pris eller ta emot bud.

2. Få svar direkt

Runners lägger bud på ditt uppdrag direkt. Se deras profil, betyg och omdömen och välj din Runner.

3. Få det gjort

Anlita en Runner och betala tryggt direkt via oss. Vi släpper pengarna först när du har godkänt uppdraget.

Reparation av dörr – Så gör du

Nedan hittar du en kort guide på hur du går till väga för reparation av dörr. Om du inte hittar tiden att göra det själv kan du enkelt boka reparation via vår app eller genom att skapa ett uppdrag på webben.

Har din dörr blivit en aning trög och svårare att stänga? Det kan bero på att du måste räta upp din dörr. Du kan mäta om din dörr hänger snett i sidled. Detta måste du göra för att räta upp dörren: 

  1. Se till att skruva åt gångjärnen i dörren. Skruva in skruvarna tills du inte kan längre så dom sitter så hårt som möjligt. 
  2. Använd en gångjärnsriktare, dra i gångjärnen tills du fått dörren rak

Behöver du byta lås på dörren så börjar du med att skruva bort vredet från dörrens insida. Efter det kan du enkelt skruva bort cylindern och byta låset i dörren. Du kan läsa mer om att byta lås här. 

Att reparera dörren är en lång process om du måste byta ut hela dörren och dess karm. Du måste lyfta ut dörren med hjälp av dörrbladet. Det är bäst om man är flera för att avlägsna dörren på lättaste sätt och ha med sig verktyg som kofot.

Om du måste byta ut även karmen måste du kapa loss karmen eller montera ned den. Med hjälp av mått och drevisolering kan du sedan installera och borra fast nya karmen och sätta fast nya dörren med hjälp av dörrbladet.

Priser för reparation av dörr kan variera på grund av i hur stor omfattning uppdraget gäller. Här är några exempel som påverkar priset: 

  • Reparera dörr
  • Justera dörren
  • Byta dörren
  • Byta lås
  • Måla om dörren
  • Avlägsna gammal dörr
  • byta karmen till dörren

Om du har mer som du vill få hjälp med under tiden du får hjälp med reparationen av dörren så kan du beställa extrajobb, det är smidigt och enkelt, meddela Runnern så kommer ni överens om pris och uppgift. 

Du kan enkelt boka hjälp med reparation av dörr via TaskRunner. Vi har utvecklat en smart tjänst där du skapar ett uppdrag via vår app eller i formuläret ovan. Du beskriver bara vad du behöver hjälp med och får prisförslag från våra Runners.

OBS. Du behöver fortfarande ladda ned appen för att ta emot bud och anlita en Runner. Du hittar appen här.

Om TaskRunner

  2 000 Runners i Sverige

  Över 10 000 utförda uppdrag

  95% kundnöjdhet

  Alltid garanti och försäkring

Behöver du hjälp?

SKAPA UPPDRAG

Relaterade artiklar

Ladda ned appen

För ännu smidigare användning och bokning av byte av fönster – ladda ned appen från App Store eller Google Play.

Go to Top