Bli Företagsrunner

På TaskRunner kan du som Runner bygga din egna karriär. När du har kommit upp i ett visst antal uppdrag och har ett bra snittbetyg kan du därför ansöka om att få notiser och uppdrag från företag som behöver hjälp. Du ansöker om att bli företagsrunner genom att mejla oss på support@taskrunner.se eller skriva i support-chatten.

När du hjälper företag är det andra regler som gäller.

Hur funkar betalningen?

För att möjliggöra detta samarbetar vi med ett företag som heter GigaPay. GigaPay upprättar en anställning och bokför alla skatter och avgifter till Skatteverket och betalar sedan ut lön till dig när du hjälper ett företag. Du som Runner får en lönespecifikation samt ett anställningsavtal för varje “gig” du utför för ett företag. Detta kommer att skickas elektroniskt till den mail du angett i samband med att du registrerade dig som Runner. Anställningsformen kallas “Allmän visstidsanställning” och efter att lönen har utbetalats (för ett specifikt uppdrag) avslutas anställningen för att sedan återupptas när du du blir anlitad för ett nytt uppdrag. GigaPay bär arbetsgivaransvaret och det står “GigaPay” på utbetalningen på ditt bankkonto.

Har du frågor som rör din lön och utbetalningar hänvisar vi direkt till GigaPay’s hemsida. För ytterligare information läs gärna våra allmänna villkor.

Hur ser det ut i appen?

För att du som Runner enkelt ska kunna skilja på de uppdrag du utför för privatpersoner respektive företag har vi i appen markerat alla företagsuppdrag med en liten väska + företagsnamn. Under “Historik” kan du se hur mycket du kan förvänta dig få i lön och hur mycket du ska deklarera. Du ska alltså endast deklarera inkomster som du erhållit när du hjälpt privatpersoner och inte den ersättning du fått när du hjälpt ett företag. Du kan läsa mer om vilka skatteregler som gäller när du hjälper privatpersoner här. 

För att själv slippa räkna ut beloppet du kommer att få ut efter skatt och andra avgifter har vi byggt en kalkylator som dyker upp i samband med att du lägger ditt bud. Där kan du enkelt se vad du kommer få utbetalat i nettolön för att kunna ge ett rättvist bud.

Att tänka på:

  • Uppdrag hos företag brukar allt som oftast ske under kontorstid (09-18).
  • Det är viktigt att komma i tid, vara trevlig och representera TaskRunner på bästa sätt
  • Göra ett extra kvalitetssäkrat jobb, då företagskunder är mer krävande
  • Aldrig ta betalt utanför plattformen. Gäller även framtida uppdrag hos samma kund.