Redo för sommarens grillfester på uteplatsen? Vi har samlat några idéer som hjälper dig att göra din uteplats till sommarens bästa plats att hänga på. 

När man tänker på att göra renovationer och förändringar hemma ligger uteplatsen ofta inte så högt på prio-listan. Men nu när det är sommar tycker vi det är en perfekt tid att passa på att göra något nytt med uteplatsen.

1.Få uteplatsen att kännas hemtrevlig

När det gäller makeover av uteplatsen så är vårt första steg på listan att göra utrymmet mer hemtrevligt – en plats där man helt enkelt vill spendera mer tid.

Börja med att välja ut passande utemöbler – vill du ha en mysig soffaplats, ett mindre bord där du helt enkelt kan ta ditt morgonkaffe eller kanske ett partytält där du kan underhålla gästerna under sommarens grillfester?

blogg_uteplats.png

Vi rekommenderar även att höja mysfaktorn med en massa textiler och dekorativ belysning. Har du plats kan du även investera i en avslappnande hängmatta. Läs fler tips om hur du får till den mysigaste uteplatsen här.

2. Skaffa en plats för underhållning

Förvandla din bakgård till en plats där du kan hålla sommarens fester. Skaffa en gasolgrill på altanen och bjud över vännerna för härliga grillfester i solljuset. Har du plats för det kan du bygga ett helt utekök med mini-kyl för att ta underhållningen till en högre.


Behöver du hjälp av en handyman som kan montera gasolgrillen eller skruva ihop studsmattan? Våra Runners hjälper dig redan samma dag!


Glöm inte att skaffa något för de yngre så att de kan springa av sig på bakgården. Montera upp en studsmatta eller häng upp en härlig gunga.

3. Skydda från regnet 

Skydda dina utemöbler och altan från sommarregnet med ett stort paraply eller genom att montera en terassmarkis.

4. Fyll uteplatsen med växter

blogg_uteplats_2.png

Blommor är alltid en trevlig addition till uteplatsen och fyller den med färg. Tänk på att  plantera blommor som passar bra ihop samtidigt som de inte krockar med din dekor.

Gröna växter planterade runtom en altan skapar en hemtrevlig och avskild känsla.

5. Förnya din altan 

Funderar du på större renovationer är det bra att se över altanen. Uppgradera den med nya träplankor eller måla om de befintliga. Om du funderar på att bygga ett trädäck så rekommenderar vi att tänka lite utanför boxen – det finns fler ställen i trädgården där du kan anlägga ett däck än endast vid huset.