Bli en Top-Runner inom IKEA-montering med dessa 10 tips.

1. Läs instruktionerna noga

Instruktionerna är superviktiga! Läs de noga flera gånger och följ igenom hela monteringsprocessen. Om du gör något som inte finns med i beskrivningen kan det framföra problem längre fram och försämra slutresultatet.

2. Skapa utrymme

Det är viktigt att ha gott om utrymme när du monterar möbler. Du kan fråga uppdragsgivaren om det är okej att du flyttar på saker runt omkring så att ingenting ligger i vägen och stör ditt arbete.

3. Missa inte att använda alla delar

Om du har skruvar och delar kvar efter att du är klar med monteringen har något gått ganska snett.. Läs igenom beskrivningen igen och börja om ifall det behövs.

Extra tips: Använd en bricka för alla skruvar och smådelar. Det hjälper dig att hålla bättre koll på dessa.

4. Ta hjälp om det behövs

Vissa möbler kräver lite mer en två händer. Ta hjälp av uppdragsgivaren på plats om du kan. Vet du att möblerna kommer att kräva fler än en person – ta med en kompis på uppdraget.

5. Var försiktig om golvet och väggen

Ofta sker monteringen på golvet så se till att vara försiktig. Grus och annat kan komma emellan och du kan skada både möbeln och golvet. Se till att täcka det med något försätt eller montera istället på en matta.

Vissa möbler, som till exempel garderober, ska även fästas i väggen. Se till att göra detta noga så att väggen inte skadas och möbeln sitter i ordentligt.

6. Använd rätt verktyg

Med varje IKEA-produkt följer nödvändiga skruvar och nycklar som behövs för monteringen. Men ibland kan du komma att behöva komplettera med egna verktyg som en skruvmejsel eller hammare. Se till att alltid ha med dig dessa på monteringsuppdrag.

7. Fäst med rätt skruv och plugg

Ska garderoben sättas fast i väggen? Då är det viktigt att du använder rätt skruvar och plugg. Undersök vilket typ av material väggen som möbeln ska fästas på är och välj rätt material.

8.Räta vinklar är viktiga

Sneda möbler är inget kul. På vissa möbler kan det synas även om det bara är någon millimeter. Se till att allting är rakt – använd gärna en vinkelhake och vattenpass.

9. Var försiktig

Var alltid rädd om uppdragsgivarens möbler och hantera dem försiktigt. Tänk även på allting runt omkring dig som väggarna eller golvet.

Kommer möbeln påverka el, vatten eller avlopp? Tänk på att detta inte täcks av vår försäkring och be uppdragsgivaren vända sig till företag som specialiserar sig inom dessa områden.

Extra tips: Städa alltid upp efter dig – uppdragsgivaren uppskattar det verkligen och det leder ofta till ett 5-stjärnigt omdöme!

10.Stressa inte

Om man stressar under arbetets gång är det lätt att det blir fel. Arbeta i lung takt och med målet om att resultatet ska bli det bästa möjliga.


Vill du leta monteringsuppdrag nära dig? 

I appen kan du filtrera på olika kategorier för att endast visa uppdrag inom den valda kategorin. Kolla hur du gör här:

1. Klicka på ‘Se uppdrag’ i botten menyn

2. Gå sedan in på filter genom att trycka på ‘tratten’ uppe i högra hörnet (Se bild)

3. Aktivera den kategori du vill se uppdrag inom, genom att dra knappen till höger så att den blir grön (Se bild)

runner-filter.png

appstore-button  google-play-sv