Att vinna sitt första uppdrag är inte alltid helt enkelt men väldigt viktigt. I detta inlägg berättar vi varför det är så viktigt att få ett bra betyg och omdöme för att bygga en karriär via TaskRunner.

TaskRunner är en så kallad marknadsplats där uppdragsgivare kan be om hjälp och där du som Runner har möjlighet att hjälpa till mot ersättning. Ni har säkert hört talas om detta som “gig-ekonomi”. För att du ska lyckas bra på TaskRunner är det några saker som är extra viktiga. Nedan listar vi några punkter för att du ska vinna ditt första uppdrag och få ditt första omdöme & betyg.

  • Försök alltid lägga bud snabbt. Du får en notis när ett uppdrag nära dig läggs ut.
  • Lägg ett rimligt bud. Om det är något som känns oklart, skriv till uppdragsgivaren i den “publika chatten” innan du placerar budet.
  • Skriv gärna en trevlig kommentar i samband med att du lägger budet, då ökar du dina chanser att bli vald.
  • Ring eller SMS:a alltid uppdragsgivaren direkt efter att du har blivit anlitad. Det känns seriöst och ökar dina chanser till att få ett bra betyg.
  • Var alltid artig och trevlig när du träffar uppdragsgivaren. I början är det bra att “göra det lilla extra” för att öka chanserna till ett bra omdöme.

Kom ihåg att det ofta är lite svårare att få första uppdraget. Öka dina chanser genom att lägga ett lite lägre bud än mer erfarna Runners. När du har gjort över 3 uppdrag och fått bra omdömen brukar det släppa och gå mycket enklare att vinna nya uppdrag.

Lycka till!