Sätta upp TV på väggen2020-12-08T15:16:58+00:00

Psst! Du är alltid försäkrad när du använder våra tjänster. Läs mer här!

Alltid  garanti & Försäkning…Läs mer!

Vad kul att

  

   

Över 7 000 kompetenta och erfarna Runners redo att hjälpa dig redan idag.

Prisförslag inom 5 minuter
25 000+ uppdrag utförda
Få hjälp redan idag

Ladda ner TaskRunner!

Ladda ned appen från AppStore eller
Google Play och få hjälp redan idag!

 
Sms:a mig en länk till appen

TaskRunner – Sätta upp TV på väggen – Vi fixar det!

Boka uppsättning av TV via TaskRunner

På TaskRunner har vi skapat en app där du enkelt kan få hjälp med att sätta upp TV på väggen genom att skapa ett uppdrag. Vi kopplar sedan ihop dig med duktiga “Runners” (våra hantverkare) som hjälper dig.

Våra Runners kan hjälpa dig med olika typer av uppsättningar:

  • Borra upp TV, hyllor, tavlor, speglar etc.
  • Hänga upp lampor i taket 
  • Montera upp gardinskenor, gardinstänger, rullgardiner etc.
  • Fästa garderober, TV-bänkar och hyllor i väggen
Person borrar i vägg

Så fungerar det

Så bokar du en Runner för att sätta upp TV på väggen:

Vår app är superenkel att använda. Ladda ned “TaskRunner – Få jobbet” gjort från din app butik och sätt igång: 

  1. Skapa ett uppdrag och välj kategori “Hänga och borra”. Skriv att du behöver sätta upp TV på väggen. Beskriv TV:ns storlek och vilken typ av vägg du har. Lägg gärna till bilder.
  2. Välj tid och plats för uppdraget
  3. Välj ett pris som du är villig att betala eller ta emot bud. (OBS. När du föreslår ett pris kan Runners fortfarande buda ett annat pris än det du angett.) Klicka sedan på “Skapa uppdrag”.

Se instruktionsvideo nedan.

Vad händer sen?

När du har skapat uppdraget brukar det ta ungefär 10 minuter tills du har fått ditt första prisförslag från en Runner. Under uppdraget kan du chatta med intresserade Runner, läsa deras tidigare omdömen och sedan välja den Runner som passar dig genom att klicka ‘Välj’ under deras bud.

Du kan sedan ringa den Runner du har anlitat direkt från appen under fliken “Runner”. På så sätt kan du enkelt bestämma exakt tid och komma överens om detaljer med din Runner.

När uppdraget sedan är slufört går du in i appen och godkänner det. Lämna gärna även ett omdöme till den Runnern som hjälpte dig.

Runners

Våra Runners går igenom en intervju med oss innan de släpps på plattformen. Alla går även igenom en ID-check via Stripe. 

På TaskRunner tycker vi att det är väldigt viktigt att våra Runners alltid levererar hög service och därför är alla Runners endast verifierade inom de områden som de har kunskap och erfarenhet inom.

Det finns även ett betygssystem där du som kund betygsätter samt lämnar ett omdöme om en Runner efter avslutat uppdrag. På detta sätt samlar alla Runners ett snittbetyg samt omdömen från tidigare kunder. Du kan se alla Runners tidigare omdömen genom att klicka på Runners bild eller ‘Visa profil’-länk på Runners budkort.

Betalning

Betalningen sker med bankkort direkt i appen i samband med anlitande av Runner. Pengarna betalas alltså in till oss på TaskRunner i förskott och vi håller i dessa tills uppdraget är slutfört och godkänt av dig.

Priser

Priser för att hänga upp TV på väggen ligger på ca. 500 – 1500 kr per uppdrag.

Se prislista
TV hänger på vägg

Så gör du – Sätta upp TV på väggen

Placering av TV:n

Tänk igenom var TV:n ska hängas upp, då placeringen är väldigt viktig. Dessa saker bör du tänka på innan du börjar borra i väggen:

  • Avstånd: Kolla hur långt bort TV:n ska sitta från soffan
  • Höjd: För att undvika nackont är det viktigt att TV:n sitter i rätt höjd. Testa höjden sittandes, men 60 cm upp från golvet brukar vara standard.
  • Störningar: Se till att t.ex. ljuskällor från fönstret inte ger irriterande störningar där TV:n ska sitta 
Stor tv på vägg

Väggfäste 

Att välja väggfäste för TV är väldigt viktigt. Det finns olika storlekar och typer. Fundera t.ex. på om du vill ha ett vridbart väggfäste eller inte. Ju större TV bruka den även väga mer och kräver ett annat typ av väggfäste. Det bästa är att fråga personalen i butiken vilket väggfäste som är optimalt för just din TV.

Innan du börjar

Innan du börjar borra för att sätta upp TV på väggen, är det viktigt att du kollar exakt vilken väggtyp det är. Det är nämligen så att monteringen ser lite annorlunda ut beroende på om du t.ex. har en betongvägg eller en gipsvägg.

Det är även bra att kolla vad som finns på insidan av väggen. Det finns en rad olika verktyg som hjälper dig att undersöka ifall det finns rör eller ledningar och på sätt hjälper dig att bestämma var du ska och inte ska borra. 

Sätt upp TV-på väggen

Ifall din vägg är gjord av panel eller spånskivor kan du ganska enkelt borra upp saker på dem, även tyngre saker som TV. Men har du betong- eller gipsvägg, så krävs en variation av verktyg. 

verktyg på bord

Gipsvägg: Se till att fästa väggfäste för TV i reglerna bakom gipsplattorna. Använd skruvar som är anpassade för trä och gipsankare. 

Betongvägg: Vid betongvägg behöver du borra och plugga hålen innan du skruvar väggfästet. Der är viktigt att använda rätt borr, pluggar och skruvar för att TV:n ska hänga tryggt.

Känns det lite jobbigt? På TaskRunner har vi det du behöver – 100 tals Runners som gör detta åt dig – tryggt, säker och smidigt. Se hur du bokar uppsättning av TV ovan.

Behöver du borra upp något annat på väggen?

TaskRunner hjälper dig med allt det där du behöver få upp på väggen. Vi hjälper dig att borra upp hyllan, hänga upp lampan i taket eller fästa garderoben i väggen. Du kan läsa mer om vad vi kan hjälpa dig med under “Våra tjänster” eller genom att ladda ned appen “TaskRunner-Få jobbet gjort”

Artiklar

Testa redan idag!

Ladda ned appen och få hjälp av en handyman idag.

 

Några av våra Runners

Alltid garanti & försäkring

Avbokning

Ifall du behöver avboka uppdraget gör vi en återbetalning. Du kan läsa om vad som gäller för avbokningar här. Ifall du vill göra en avbokning behöver du mejla oss på support@taskrunner.se 

Försäkring

Alla uppdrag är även försäkrade med IF-försäkringar. Läs om detta och vad som gäller för just ditt uppdrag under “Försäkring”.

Läs mer

Våra kunder om TaskRunner

Våra kunder har gett 10 000 skriftliga omdömen till våra Runners varav 9500 är 5 stjärnor.

Till toppen